2024-10-17 08:15Pressmeddelande

Arbetsmiljökoordinator hos Blentagruppen tilldelas stipendium

Malin Hedberg har tilldelats Prevents Arbetsmiljöstipendium.Malin Hedberg har tilldelats Prevents Arbetsmiljöstipendium 2024. Foto: Studio Emma-Jessica

Prevent delar varje år ut Arbetsmiljöstipendiet till en chef och ett skyddsombud som aktivt arbetat för att utveckla och förbättra arbetsmiljön på sin arbetsplats. En av Årets pristagare är Malin Hedberg. 

Malin Hedberg är arbetsmiljökoordinator på Blentagruppens anläggning i Mörbylånga. Genom ett gediget arbete för en säkrare arbetsmiljö har hon lyckats vända trenden med ett ökande antal olycksfall till motsatsen. Hon har genomfört utbildningar i bland annat riskmedvetenhet, beteende och eget ansvar, med målet att få alla medarbetare att känna sig delaktiga i att bygga en god säkerhetskultur.

– Det känns fantastiskt roligt att bli tilldelad Arbetsmiljöstipendiet. Det är ett kvitto på att det vi tillsammans har jobbat för är på rätt väg. Det är inte en person som ensam skapar en god arbetsmiljö – vi gör det här tillsammans, säger Malin Hedberg.

Årets jury består av Anna Bergsten på Svenskt Näringsliv, Marie Boström på LO, Daniel Gullstrand på PTK och Susanna Ribrant, vd på Prevent.

Läs mer om Prevents Arbetsmiljöstipendium >>


Om Blentagruppen

Blentagruppen är ett familjeägt svenskt matföretag som grundades redan 1963. Med närhet till djuren, producenten, medarbetaren och konsumenten och ett tydligt fokus på individen först har vi vuxit från ett kläckeri i Blentarp till en av Sverige ledande måltidsleverantörer med våra starka varumärken Guldfågeln och Ingelsta Kalkon i portföljen. Vi har cirka ett tusen specialiserade och kompetenta medarbetare i Blentagruppen, både arbetare och tjänstemän. Våra produktionsanläggningar finns i Skåne (Blentarp, Tomelilla och Simrishamn), Öland (Mörbylånga) och Halland (Falkenberg). Vår vision på Blentagruppen är att genom närhet och omtanke skapa de godaste matupplevelserna av svensk kyckling och kalkon. Med en fot i vår stolta historia och den andra i framtiden ska vi fortsätta göra skillnad. Vi ska fortsätta utveckla svensk matkultur. Framförallt ska vi fortsätta förse våra kunder med goda måltidsupplevelser att samla familj och vänner kring. Vi ska göra det med närhet till djuren, bönderna, varandra och kunderna. Alltid med individen främst i hela kedjan. Det är så vi skapar en hållbar, ansvarsfull och innovativ verksamhet och i slutändan – en måltidsupplevelse för människor att njuta av och för oss att vara stolta över.


Kontaktpersoner

HR & Kommunikationschef
Linda Mårtensson